füstöltek a botok

2018.04.28. 20:49

Óriási fogások: szlovákok lettek a Balaton királyai

Egy szlovák csapat, a Starbaits Slovakia győzelmével ért véget a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa. A Balaton ezúttal sok halat adott a versenyzőknek.

Molnár Gábor

A Starbaits Slovakia csapata nyerte a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát (IBCC), megelőzve a Mikbaits-Parys (cseh és szlovák) és a CT Libun (cseh) együttesét. A legjobban szerepelt magyar együttes, az Eco Carp Team a 12. helyen végzett.

Érdekesség, hogy az első hat helyen zárt együttes egytől egyig a magyar tenger déli partján pecázott. Balatonszentgyörgy, Balatonberény és Fonyód ezúttal nagyon bejött a sporttársaknak.

A Balatonszentgyörgynél pecázó győztes szlovák csapat több mint 1316 kilogramm értékelhető pontyot (a versenybe csak az öt kilónál nagyobb példányok számítottak be) fogott, a legnagyobb meghaladta a húsz kilót. Érdekesség, hogy a második helyezett mindössze 58 kilóval maradt le a dobogó legfelső fokáról. A legnagyobb halat, egy 24,02 kilogrammos pontyot a CT Libun egylete szákolta meg.

A vasárnaptól szombatig tartó horgászversenyen 200 csapat hatszáz versenyzője 60 helyszínen, 32 település közreműködésével faggatta a Balatont, érdekesség, hogy szinte az összes egylet fogott mérlegelhető halat. Összesen 6144 öt kiló fölötti kopoltyús segítettek a partra a sporttársak, s az összfogás meghaladta az 51 tonnát(!), mely minden túlzás nélkül szenzációnak nevezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában