ünnep

2018.04.22. 17:21

Rózsát ültettek a Föld napján Marcaliban

Újabb rózsákkal bővült a Béke park sétánya az önkormányzat, annak Gamesz szervezete, valamint a Kulturális Központ közös kezdeményezésére.

Vigmond Erika

A három éve elindított rózsaültetésnek több célja is van. Az egyik, amire Bereczk Balázs alpolgármester is kitért a köszöntőjében: évről-évre annyi rózsatövet ültetnek el, ahány marcali gyermek születik. A „Legyen ismét rózsákkal teli a park!” elnevezésű ünnepségre meghívót kaptak a város újszülöttjei is, kiknek szülei a Gamesz dolgozói, valamint diákok segítségével ültették el a rózsákat. A marcali Kulturális Központ selyem emlékrózsákkal ajándékozta meg a családokat, az ideivel együtt már 249 rózsabokor díszíti a parkot.

Az ültetést a Föld napjához kapcsolják, a városszépítő virágosításba az általános és középiskolások is bekapcsolódtak. Ahogy Mozsárné Kutor Veronika önkormányzati képviselő mondta: évtizedekkel előtt rózsákkal volt tele a park, melyekre őrök vigyáztak. Ezt az arcát is szeretnék jelképesen visszaadni a parknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában