Hitt a saját ötletében

2018.04.18. 17:30

Saját videojátékot fejleszt a kaposvári fiatalember

Dolgozott marketingvezetőként, operatőrként, volt már bolti eladó is, nemrégiben pedig egy sokmilliós projekt ötletgazdája lett. Varga Bálint Bánk egy olyan videojátékot talált ki, melyet a közeljövőben mind a magyar, mind pedig a nemzetközi piac is megismerhet.

Gyeszát Zsolt

– Nem maradtam hosszú ideig egy korábbi munkahelyen sem, mert közben mindig a saját projektjeimen dolgoztam – mondta lapunknak Varga Bálint Bánk. – Azt a kitörési lehetőséget kerestem, amikor valaki azt mondja az egyik ötletemre: tegyél le minden mást és csak ezzel foglalkozz. Úgy tűnik, hogy ez most megvalósult – tette hozzá a kommunikáció és médiatudomány szakon végzett kaposvári férfi.

Eredetileg egy animációs forgatókönyvet szeretett volna írni, melyben a hollywoodi bűnügyi drámákra és krimikre is jellemző film noir stílust vette alapul. Humoros, szatirikus társadalomkritika jellemezte az állatszereplőkkel megformált történetet. Ám animáció nem született a projektből, ezért gondolt arra, hogy egy interaktív, regényszerű videojátékká formálja az aprólékosan kidolgozott történetet. Autodidakta módon fotómontázsokat készített a sztori mellé. Két hónapja úgy döntött, nem vár tovább, s az internetezők elé tárja a munkát. Ezt követően sok érdeklődő kereste fel. Közösségi finanszírozással szerette volna megvalósítani ötletét, de nemrég egy, a szakmában már sikeres üzleti partner talált rá. – Ő azt mondta, hogy nagyon szívesen beszállna a projektbe csapattagként és örömmel finanszírozná az egész munkát – mondta Varga Bálint Bánk. Azóta felgyorsultak a dolgok, egy profi programozóval és egy grafikussal bővült a csapat. Jelenleg a Chicken Police (Csirkekopók) nevű játék próbaverzióján dolgoznak, hogy legkésőbb másfél év múlva a teljes munkát az érdeklődők elé tárhassák.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=iEvbY0o5CRk

Azért is nagyon örül az ötletgazda, hogy támogatóra talált, mert a játék fejlesztése költséges, több tízmillió forintba kerül majd a munka, melyen akár tizenöt ember is dolgozhat a közeljövőben. A nemzetközi viszonylatban is jól kereső csapattagok, programozó, grafikus díjazásáról is gondoskodni kell. A videojáték mögé kerülő zenék jogdíja, a zeneszerző munkája, a szinkronhangok költsége mind-mind sokba kerül majd. De a játék látképe és karakterei is fotókon alapulnak, így ennek munkálatait is finanszírozni kell. Mindez egy kisebb film költségvetésével ér fel.

A videojáték mögött kibontakozó krimitörténet abszurd lesz, melyet állatfejű, ám emberi testű és tulajdonságú karakterek népesítenek be. Az olykor savanyú humort állatokra vonatkozó áthallásokkal, a magyar nyelvre jellemző szóviccekkel, szófordulatokkal egészítik ki, ezzel is színesítve a felnőtteknek szóló videojátékot. Szeretnék az idősebb generációt is megfogni a játékkal, melynek története Santino „Sonny” Featherland és Marty McChicken, a rendőrség ragadozási ügyosztályának két detektívje körül bonyolódik majd.

A Kérem a következőt című (Dr. Bubó) rajzfilmsorozat és a Macskafogó is nagyban inspirálta a történet íróját, Varga Bálint Bánkot. – Ezek alapvetően a gyerekeknek szólnak, de a felnőtteknek szóló belső tartalommal, morális poénnal vannak feltöltve – tette hozzá a 30 éves ötletgazda.

A magyar származású befektető külföldön él, a programozó budapesti kötődésű, a grafikus pedig pécsi, ennek ellenére jól működik a kapcsolattartás. A távmunka ma bevett mód ebben a világban. Személyes találkozókra csak alkalmanként van szükség, az interneten keresztül tartják a kapcsolatot. Varga Bálint Bánk elmondta: erősen kötődik Kaposvárhoz, élettársával és kisfiával él itt. Ugyanakkor a fővárosban bővebbek az üzleti lehetőségek e szakmában, így elképzelhető, hogy ingázni fog a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában