öröm, öröm, öröm

2018.04.29. 13:33

Villámcsődületben ropták a tánc világnapján

Mozdult a kéz és a láb, aztán hirtelen mintegy ötvenen alkottak villámcsődületet, illetve egy nagy kört a kaposvári Kossuth téren.

Kovács Gábor

Egy előre meghirdetett időpontban adtak találkozót egymásnak a társastánc szerelmesei, hogy a tánc világnapjának alkalmából közös bemutatót tartsanak. A fiatalok mellett sok középkorú is eljött, együtt ropták a latin dallamokra.

– A tánc különleges mozgás és szórakozás, jó kikapcsolódás. Nagyon szeretünk táncolni, és teszünk róla, hogy minél jobban tudjunk – mondta Karcsi és Melinda. – Régen voltunk gimnazisták, nagyon jó osztályunk volt, de nem értettük, miért nem érezzük jól magunkat közösen. Később jöttünk rá, hogy a szórakozáshoz is kultúra kell, és ennek az alapja, hogy az ember tudjon táncolni.

Öröm, öröm és öröm. Ezt tartja a táncról egy másik résztvevő, egy idősebb hölgy, aki hozzátette: az ilyen öröm a mai világban nagyon fontos.

– Az volt a célunk, hogy megmutassuk magunkat az embereknek, és őket is bevonjuk a táncba – mondta az akció szervezője, Tóth Norbert, a Dr. Salsa Tánc- és Sportegyesület vezetője. Kaposváron és Pécsen oktatják ezt a latin táncot. Dr. Salsa szerint ez ma a legnépszerűbb hobbitánc, mert könnyen tanulható, és jó zenéje van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában