észrevétlenül tanulni

2018.05.31. 21:50

A legeredményesebb tanévet zárta az idén a Vadvirág Alapítvány

Rendhagyó, vidám tanévzáróra hívta a növendékeit és a szülőket a Vadvirág Alapítvány a kaposvári Vigasságok terére. A legsikeresebb tanévet zárták az idén, jelentette ki Kárpáti Anikó, a program kidolgozója.

K. G.

Harmadik éve viszi a Vadvirág Alapítvány tanulást könnyítő programjára a tízéves lányát a mernyei Müller Szilvia. Azóta javult a gyerek tanulmányi eredménye, mert észrevétlenül, játszva tanul. Éppen ez a tehetséggondozó program lényege, amelynek segítségével matematikai, szövegértő, logikai és mozgásfejlesztő feladatokat oldanak meg a tanulók.

Rendhagyó, vidám tanévzáróra hívta a növendékeit és a szülőket a Vadvirág Alapítvány a kaposvári Vigasságok terére. A legsikeresebb tanévet zárták az idén, jelentette ki Kárpáti Anikó, a program kidolgozója, az alapítvány szakmai igazgatója. Kaposváron száz gyermeket értek el, vidéken ugyanannyit, jövőre pedig ezer gyermekhez juttatnák el a módszert. Ehhez az idén 70 pedagógust képeznek országosan.

Átadnak egy óriáscsúszdával, mászófallal és kötélhintával ellátott mintatermet, amelyet a nyári táborokra vehetnek birtokba a gyerekek. Eszköz- és módszertani tárat dolgoztak ki, hogy fejlesszék az alsósok szövegértését, javítva a nemzetközi mérések eredményein. A tanévzárón Szita Károly, Kaposvár polgármestere is köszöntötte a pedagógusokat és a szülőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában