gyorsulás

2018.05.01. 15:30

Égett a gumi, röpült autó és motor a taszári reptéren

A taszári reptér egykori kifutópályáján újra felbőgtek a motorok. Ugyanis errefelé a május elseje már több mint egy évtizede nem a vurstliról szól, hanem ilyenkor adnak egymásnak találkozót az autók rajongói.

K.G.

Tavaly váltott formátumot a rendezvény, a gyorsulási és a drift szakág összefogott, ez pedig rendre nézőcsúcshoz vezet. Benzingőz és égett gumiszag lengte be a reptér aszfaltcsíkját, amelyet elleptek az ország minden tájáról és külföldről érkező autó-, és motortulajdonosok. Az idén is egyedülálló gépcsodákat láthattak a nézők. Felperzselték a kifutót az indulók: az aszfaltos kifutópályán a drift, a betonos kifutópályán a gyorsulási országos verseny zajlott. Az idén változtattak a kategóriákon: tíz amatőr, hat profi és öt motoros kategóriában feszültek egymásnak a versenyzők. A gyorsulási megmérettetésre hagyományosan mintegy 150 autó érkezett, a driften 30 feletti volt a rajthoz állók száma.

 

– Érdekesség, hogy az idén összehoztuk a gyorsulási és a drift depót, a kifutópálya két oldalán kaptak helyet, így jobb a hangulat, és a nézőknek sem kellett sokat sétálniuk, mert 50 méteren belül megtekinthették mindkét sportág látnivalóit – mondta Giltner Attila, a verseny főszervezője. – Sokan kérdezték, hogy el lehet-e jönni bármilyen utcai járgánnyal. Továbbra is bátran érkezhetett hozzánk mindenki, hiszen erről szól a rendezvény, mert ez nem egy nagy profi, külföldi bajnokság, ahol 8-10 ezer lóerős járművek villognak. Ennek ellenére azért a taszári reptéren is hihetetlen mutatványokat csodálhattak meg a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában