itt a segítség

2018.05.29. 09:00

Már csak a nyelvvizsga kell a diplomához? Akkor van egy jó hírünk

Új feltételekkel indul újra diplomamentő program – ezt a napokban tette közzé az OFA Nonprofit Kft. Akár háromszázezer forintos támogatást is lehet kérni a szükséges nyelvvizsga megszerzésére.

Koszorus Rita

Reményt adhat azoknak a hallgatóknak a Diplomamentő II. program, akik nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették kézbe diplomájukat. Sok munkahelyen ugyanis nem elegendő az egyetemi, vagy főiskolai tanulmányok végén kiállított tanúsítvány, a munkáltató diplomát kér a leendő kollégáktól. A Diplomamentő II. program már csak azért is jó lehetőség, mert a végzős hallgatók általában a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapnak diplomát.

A Kaposvári Egyetemen az előző tanévben 501-en tettek sikeres záróvizsgát, de 125-en a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették át diplomájukat. A campuson évek óta tartja magát a tendencia, miszerint a végzős hallgatók 20-30 százaléka nem kap diplomát emiatt. Éppen ezért az intézmény rendszeresen indít intézményi nyelvi vizsgát.

A Kaposvári Egyetem tájékoztatása szerint az elmúlt hat évben 280 hallgató vehette át ennek köszönhetően diplomáját. A diplomamentésbe az első program keretében nem került be a Kaposvári Egyetem, ám amennyiben lehetséges, most élnek a lehetőséggel.

A 2012/13-as tanévben vagy annál régebben záróvizsgázott volt hallgatók jelentkezhetnek a diplomamentő programra. Az OFA Nonprofit Kft. bejelentette: az ilyen helyzetben lévő, de hallgatói jogviszonnyal már nem rendelkező tanulók számára diplomamentést indít. Ez azt jelenti, hogy nyelvi képzésben vehetnek részt az érintettek, így mihamarabb megszerezhetik nyelvvizsgájukat.

A programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzések indulnak, melyekre várhatóan az idén szeptembertől járnak majd a jelentkezők 2019. december 31-ig. A procedúrához képzési támogatást igényelhetnek a jelentkezők, amelynek mértéke maximum háromszázezer forint lesz egy hallgató számára. Ez fedezi a diákok költségeit, ám ennek fejében kötelezettségeket is vállalni kell. Hiszen a támogatott fiataloknak legkésőbb 2020 március végéig kell bemutatniuk a sikeres nyelvvizsgáért járó bizonyítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában