chipolvasó

2018.05.23. 11:30

Vigyél haza – benzinkúton mentik a kóbor ebeket

A Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait MOL. A társaság ötven töltőállomáson helyez ki mikrochip-leolvasókat, amelyekkel hatékonyan segíthetik az elkóborolt állatok hazajutását.

Koszorus Rita

Kaposváron két benzinkúton is van lehetőség elkóborolt ebek chipjének leolvasására, a Szigetvári és a Guba Sándor úton. Valamint a megyében még egy töltőállomás csatlakozott, a siófoki Wesselényi utcában található MOL töltőállomás.

Az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a MOL töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.

Az olajtársaság felelős állattartásért tanúsított elkötelezettségét mutatja, hogy tavaly nyár óta a legtöbb hazai töltőállomás kutyabaráttá vált. Hiszen mintegy 450 hazai töltőállomásra térhetnek be a vásárlók négylábú társaikkal.

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon körülbelül 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenes leolvasók. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához. A most országossá váló hálózat segítségével még több elkóborolt kutyán segíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában