Szőlősgyörök

2018.05.08. 15:46

Újra megmérettetnek a somogyi borok

Az idén is megtartják a Somogyi Kistermelők és Bortermelők X. Borversenyét, melyet Komáromi Ferenc emlékére rendeznek meg, aki létrehozta a programot. Az ünnepélyes eredményhirdetést június 14-én tartják Szőlősgyörökön.

Harsányi Miklós

A borversenyre azokat a kistermelőket és bortermelőket várják, akiknek Somogyban termett a bora, s nem direkt termő szőlőből készült. Fehér, rozé és vörösborokkal lehet nevezni, évjárat megkötés nélkül. A Somogy Megyei Közgyűlés, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Somogyi Hírlap szerkesztősége, a Szőlősgyöröki Hegyközség, a Szent Anna Borház, a Szőlősgyöröki Önkormányzat valamint a Szőlősgyöröki Szőlő- és Bortermelők Baráti Köre szervezi meg a hagyományos borversenyt.

A házigazdák közölték: a legmagasabb pontszámú fehér, rozé és vörösbor is elnyeri a borverseny legjobbja kitüntető címet. Akik aranyérmet kapnak, az oklevélen kívül értékes ajándéktárgyakat is átvehetnek majd, s a különdíjak között – a Szent Anna Borház felajánlásaként – a legeredményesebb borász megkapja a Komáromi Ferenc Emlékdíjat is.

– A borokat a borvidék neves borászai bírálják el – tudtuk meg. – A versenyre mintánként három, egyenként 0,75 literes palack borral lehet nevezni. Melyen fel kell tüntetni a termelő nevét, címét, a bor fajtáját, az évjáratát, s a termőhelyét. A nevezési díj fajtánként 1200 forint.

A borok leadása a nevezési díj befizetésével: május 22-23 – kedd, szerda – 8-18 óra között a Szent Anna Borházban. A borverseny ünnepélyes eredményhirdetését június 14-én, csütörtökön 15 órakor tartják a szőlősgyöröki Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában