Kaposvár

2018.06.22. 18:12

Az évszázad beruházási programja új lehetőségeket ad a fiataloknak

Összesen 158 fiatal érettségizik a Munkácsy Mihály Gimnáziumban: pénteken délután kapták meg az emléklapokat a végzős hallgatók. Szita Károly, Kaposvár polgármestere gratulált a diákoknak, s elismerését fejezte ki helytállásukért. Rámutatott: a városban zajló beruházási program számos új lehetőséget teremt a fiataloknak.

Harsányi Miklós

Érettségi emléklapokat adtak át pénteken délután a Munkácsy Mihály Gimnázium végzős tanulóinak: a diákokat Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte. Az öt végzős osztályban összesen 158 fiatal érettségizik. Az ünnepségen az emléklapon kívül, igazgatói dicséretet valamint a Munkácsy- és Zelenik-díjhoz járó könyvjutalmakat is átadták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóknak.

– Minden évben gratulálunk a Kaposváron érettségit tett diákoknak, s megköszönjük, hogy a város iskoláit választották – hangsúlyozta a rendezvényen Szita Károly polgármester. – S egyúttal kifejezzük reményünket, hogy számítunk önökre, akkor is, amikor visszajönnek Kaposvárra.

A polgármester rámutatott: egyetemi tanulmányuk miatt a diákok egy része más városban folytatja tanulmányait, ám a megyeszékhely megteremti azokat a lehetőségeket számukra, hogy tudásukkal később a nagyobb közösség, a kaposváriak közösségét gyarapítsák. Ezt a célt szolgálja az évszázad beruházási programja is.

Kiemelkedő teljesítmény

– Nagy öröm számunkra, hogy végzős hallgatóink kiválóan helyt álltak az érettségin, tisztességesen felkészültek a vizsgára – emelte ki Gyallai Katalin, a Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója. – A legkiválóbb fiatalok külön elismerésben, dicséretben részesültek, ezzel is elismertük kimagasló teljesítményüket.

Összesen 13-an kaptak kitűnő bizonyítványt, s a rendezvényen Mák Mária, az érettségi bizottság elnöke is köszöntötte a fiatalokat. A Munkácsy-gimnáziumban eddig három osztály diákjai érettségiztek le, jövő héten két másik csoport folytatja a vizsgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában