borvacsora

2018.06.07. 20:15

Finom falatok mellé, isteni borokat kóstoltak

A helyek már jó előre elfogytak a meghirdetett borvacsorákra, ráadásul idén a programon résztvevő éttermek száma is nőtt. Ezzel gyakorlatilag az egész belváros bormámorban úszott egy estén keresztül.

Koszorus Rita

Sokan vettek részt a Somogyi Hírlap által a Kapos Étteremben megtartott borvacsorán. A rendezvényen Lengyel János főszerkesztő hangsúlyozta: lapunk igyekszik társadalmi szerepvállalását kiszélesíteni. – Amellett, hogy híreket, információkat közvetítünk, szeretnénk azokat a törekvéseket is segíteni, amelyek itt Somogy megyében felszínre kerülnek – mondta Lengyel János. – Ilyen a balatoni szezon egész évessé tétele. Ezért fontos, hogy a megye és a Balaton borait széles körben megismertessük.

 

A húszéves múlttal rendelkező balatonboglári Katona Borház mutatta be legremekebb borait a Kapos Étterem Rotary termében. Katona Ferenc borász a résztvevőknek elmondta: boraikat a legnagyobb gondossággal készítik és törekednek arra, hogy a lehető legkevesebb permetszert használjanak a szőlőtermelés során. – 43 hektáron gazdálkodunk és csak saját termést dolgozunk fel – mondta Katona Ferenc. – Megpróbálunk alkalmazkodni a környezethez és nem a mi képünkre akarjuk formálni. 20-30 százalékkal kevesebb vegyszert használunk, mint a környező borászatok.

A borvacsora résztvevői élvezettel fogyasztották a balatonboglári borász nedűit, amelyhez nem mindennapi menüsort készített a Kapos Hotel Étterem séfje. A hangulatról a Liszt Ferenc Zeneiskola növendéke Varga Ádám gondoskodott, zongorajátékával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában