Mosdós

2018.06.10. 19:20

Húszéves a Kiss Ferenc Református Idősek otthona

Húszéves Hálaadó ünnepséget tartottak a mosdósi Kiss Ferenc Református Idősek Otthonában.

Garai Kitti

A 71 férőhelyes otthon 1998 szeptemberében nyitotta meg kapuit, 2002-től pedig a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működik.

Az ünnepséget Steinbach József, a dunántúli Egyházkerület püspöke nyitotta meg. Ezután Mátyásné Dóra Tünde, az intézmény vezetője és Beszterczey András, az MRE Szeretszolgálati Iroda vezetője köszöntötte a vendégeket, majd a lakók írásából egy irodalmi összeállítást hallgathattak meg a vendégek és egy képes diabemutatót láthattak az otthon életéről.

Ezt követően a résztvevők kivonultak a parkba, ahol leleplezték a térinstallációt, Horváth-Béres János alkotását Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese adta át. Az ünnepséget az esperes áldása zárta.

Tovább színesítették az eseményt a közös énekek és dalok. Kelemen Alíz és Szekrényessy Béla zenetanárok ifjúsági énekeket adtak elő csellóra és hegedűre, Lévai Tamara pedig zongorán játszott magyar klasszikus műveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában