fotók

2018.06.26. 17:51

Kalandokban bővelkedik a desedai horgásztábor

Sikert hozhat az ananászos ízesítésű etetőanyag, de egy jól eltalált rumos-szilvás is felkeltheti a halak étvágyát: a pecatábor növendékei napról napra gyarapítják tudásukat.

Harsányi Miklós

Halfaj ismeret, szerelék összeállítás, csalikészítés, s mindenek előtt izgalmakban bővelkedő horgászat: heti váltásban júniustól augusztus végéig tart a program, amit a Kaposvári Sporthorgász Egyesület szervezett. Kapások, vízparti kalandozások és rengeteg élmény: jelenleg 21 gyermek lesi el a fogásokat.

– Úgy húzzátok szét a horgászbotot, ahogy tanultuk – mondta Sándor Zsolt táborvezető, s kérését rögtön egy emberként teljesítette a csapat. A 47 éves férfi elégedetten nyugtázta: a srácok fegyelmezettek. Az ötödik osztályos Vida Ákos Bendegúz szerencsés: hétfőn már egy keszeg akadt a horgára. Csontira kapott a hal, s a következő napokban újabb példányt szeretne fogni.

– Öt éves koromtól horgászom, összesen három botom van – folytatta a kisfiú. – Már fogtam egy másfél kiló pontyot, ha nagy leszek, egy hatalmas harcsát szeretnék megakasztani.

Társa, Németh Ágoston a keszegen kívül szép kárászokra vágyik. A sikeres horgászat alapja a biztos elméleti tudás: a horogkötéstől kezdve a halfaj ismereten át a legújabb fogási módszerekig sok mindenről hallanak a táborban. A nyáron összesen kilenc turnust indítanak, 6-14 éves gyermekeket várnak a házigazdák, s nem kizárólag a pecázásról szól az öt napos tábor. A diáksereg kedden ellátogatott a Fekete István Látogatóközpontba, s desedai hajókázás és játékos vetélkedő is szerepel a programban.

Környezettudatos ifjú pecások

– A tábor horgászversennyel zárul, s ahol díjat kapnak a gyermekek – mondta Sándor Zsolt. – A tábor, a kötetlen forma egyébként lehetőséget nyújt arra, hogy minél több információt átadjunk. A környezettudatos gondolkodásra nyomatékosan felhívjuk a résztvevők figyelmét, s mindjárt a nyitónapon elmagyarázzuk a főbb szabályokat. A természet kincseire mindenkinek vigyázni kell: óriási érték a tiszta víz és az egészséges halállomány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában