haladás

2018.06.14. 17:29

Szerkezetkész az új épületszárny, felhúzták a bokrétát

Bokrétaünnepséget tartottak a kaposvári Csiky Gergely Színház építésénél. A rendezvényen Szita Károly, polgármester megköszönte az építők munkáját. Fülöp Péter színházigazgató pedig arról beszélt: öröm ez a fejlesztés a teátrum társulata számára.

Koszorus Rita

Mintegy másfél éve kezdődött meg a Csiky Gergely Színház több, mint száz éves épületének rekonstrukciója. A munkálatok most értek abba a fázisba, hogy az új épületszárny legmagasabb pontjára felhúzhatták a bokrétát.

– A bővítés 5700 négyzetméter – mondta el beszédében Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója. – A munkálatok végén majdnem 10 ezer négyzetméter lesz a teljes épület hasznos alapterülete.

Egy új kiszolgáló épületet húztak fel a keleti szárnyon, s az előcsarnok alatt egy új, tágas közönségforgalmi tér lesz, büfével. A felújított színházat pedig a tetejére helyezett napelemekből származó energia látja majd el. – A műemlék jellegű épület csak küllemében marad a régi – mondta a kivitelező képviselője. – Hiszen a gépészet, villamoshálózat, színháztechnológia teljesen megújul.

A teátrumot 1911-ben építették, eredetileg nyári színháznak, amely 1500 néző befogadására volt alkalmas.

Szita Károly polgármester az ünnepségen elmondta: a teátrum felújítása a 2019/20-as évadra készül el. – Egy nagyon szép épületet tudunk adni, de azt tartalommal megtölteni a társulatnak kell – mondta Kaposvár polgármestere. – Mi azt tudjuk ígérni, hogy jövünk tapsolni és örülni a sikeres előadásoknak.

A rekonstrukció és bővítés az évszázad beruházási programjának, a Németh István Program emblematikus része. A munkálatokra a magyar kormány biztosította a forrást, 9 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában