videó

2018.06.03. 20:00

Színészárvákat segítettek a táncosok a gálaműsorral

Jótékony célból fogott össze a kaposvári táncosok társadalma a Tánc Világnapján. Látványos gálaműsort adtak, ahol szinte minden helybeli tánccsoport fellépett.

Kovács Gábor

A bevétellel a tragédiák sújtotta kaposvári színészcsaládokat segítik a táncosok. A Csiky Gergely Színház utóbbi években elhunyt színművészeiről emlékeztek meg ily módon, a gyermekeik kapták a támogatást. A kezdeményezés nagy sikert aratott.

A szervezőmunka Sarkadi Kiss Jánost dicsérte, aki alaposan elfáradt, de azt mondta, hogy megérte.

– Hosszú nap volt, mert az előadás előtt sokáig tartottak a próbák, sőt jegyet szedtem és a fotósokat is beállítottam – sorolta a feladatait a megnyitó előtt Sarkadi Kiss János. – Mindebben kissé kimerültem, de ösztönöz, hogy nagyon nagy volt az érdeklődés a gálára, rengetegen eljöttek. Külön hálás vagyok mindenkinek, aki fontosnak tartotta, hogy itt legyen, mert a bevételt jótékony célra ajánlottuk fel. Szula László és Karácsony Tamás kedves színészkollégáink, barátaink voltak, és nagy veszteség ért bennünket a halálukkal. Az ő gyermekeiknek szántuk a bevétel jelentős részét, a nyaralásukat segítenénk ezzel az összeggel.

Az idei volt a harmadik táncgála Kaposváron, és első ízben rendezték meg jótékony célból. Tizenegy csoport mutatta be előadását a nagyközönségnek különböző műfajokban. A néptánctól a jazz-balettig és a hip-hopig sok stílus elevenedett meg a színpadon. Új színfolt volt a rúdtánc, amelyet több csoport is művel Kaposváron. Sarkadi Kiss János úgy fogalmazott: a tánc olyan, mint a lego, mert négy éves kortól 99-ig bárki művelheti és gyönyörködhet benne.

Pezsgő a város táncélete

A résztvevő táncosokat lelkesítette a közös fellépés és a nemes ügy. Kelemen Brigitta, a Crystal SC edzője elmondta, hogy rengeteget készültek a gálásra, és a produkciójukat kvalifikálni szeretnék egy római világversenyre is. Takács Amarilla, a róla elnevezett táncstúdió vezetője hozzátette: motivációt ad, hogy a tánciskolák együtt szerepelhetnek, láthatják egymás koreográfiáit, és közben a gyerekek és edzők megismerkedhetnek. Pezsgő Kaposvár táncélete, jelentette ki Rostás Csilla, az NDC (Nita Dance Club) egyik koreográfusa. Sok különböző táncstílus van jelen a városban, az érdeklődők kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában