örömzene

2018.07.27. 20:02

Három napon át minden a zene körül forog Balatonmáriafürdőn

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart Balatonmáriafürdőn a Mária Napok, mely egyben a 28. Nemzetek Fesztiválja és XXXV. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó.

Molnár Gábor

A Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó népszerűsége évek óta töretlen. – Bármi probléma vetődött fel, azt mindig meg tudtuk oldani, sohasem csüggedtünk el és mindig kitartottunk, s így maradhatott sikeres a rendezvény – mondta Hajas Béla, a Balaton M. & K. Fúvószenekar karnagya. – Mindig elfelejtettük, ami volt, csak előre néztünk.

A Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó népszerűségének egyik oka, hogy különleges helyszínen van, a Balaton-parton, legalábbis ezt mondták a résztvevő zenekarok.

– A zenekarok egymás előtt játszanak, s ez még különlegesebbé teszi a rendezvényt – fogalmazott Hajas Béla. – Négy, öt csapat ül be egyszerre térzenére, s felváltva játszanak, közben pedig egymást hallgatják és tapsolják. Ez pedig egy olyan fantasztikus hangulatot ad, amit nehéz szavakba önteni. A három napban egy olyan fesztiválhangulat uralkodik, ami nagy vonzerő minden zenekarnak.

Bárki, bármit játszhat, nincs megkötés. – Ami még nagy dolog, hogy nincs zsűri, nincs megméretés – hangsúlyozta Hajas Béla. – S ez kihozza a maximumot a fellépőkből, pedig nem egyszerű egy másik zenekar előtt játszani, és ennek a zenei élménye abszolút motivációt ad.

A program részeként kiállítás nyílt a a Balaton M. & K. Fúvószenekar negyvenéves jubileumára a helytörténeti múzeumban. Pénteken este pedig a Balaton M. & K. Fúvószenekar ad koncertet.

Pénteken este a Máriai Napok megnyitóján köszöntőt mondott Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője is.

A Sonline.hu szombaton részt vesz az eseményen, a 10 órakor kezdődő menetzenéről képekben a vízi zenéről pedig élő videóban számolunk majd be.

Programok

Szombat

10 óra: Menetzene – fúvószenekarok felvonulása

11 óra: Fúvós térzenekavalkád

16 óra: Vízi zene a Balatonban (központi strand)

18 óra: A fúvószenekari találkozó résztvevőinek közös hangverseny

20 óra: Balatonmáriafürdői Táncklub

21 óra: Egri Péter és a Mystery Gang koncertje

21.45 óra: Bieranjas Show Brass Band

Vasárnap

10 óra: Gyermekszínházi előadás – Garagulya Kompánia

11 óra: Fúvós térzenekavalkád

16.30 óra: Menetzene – fúvószenekarok felvonulása

17.30 óra: A fúvószenekari találkozó résztvevőinek közös hangverseny

19 óra: A balatonmáriafürdői ifjú polgárok köszöntése és avatása

21 óra: Gájer Bálint nagykoncert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában