konferenciahét

2018.07.05. 17:30

Hazánk történéseit értelmezi a népfőiskolai collegium

A Magyar Népfőiskolai Collegium, mely immáron közel harminc éve alakult, hetedik alkalommal rendezi meg változatlan helyszínen konferenciahetét Balatonlellén a Szent István Hotelben.

Barkóczy László

– A konferenciahét elsősorban a határon túli magyarok tájékoztatását, tudásuk bővítését szolgálja. – mondta el kérdésünkre Kis Boáz, az esemény főszervezője.

– A cél a magyar-magyar kapcsolatok erősítése is. Egyedül vagyunk olyan szervezet, amely minden határon túli magyart szeretne megszólítani, és az itthoniakkal való kapcsolatot szorosabbra fűzni. Aktuális kérdéseket próbálunk különböző megvilágosításokba helyezni meghívott előadók, szakértők segítségével. – folytatta Kis Boáz.

Az eseményen számos előadó tartott előadást. Szakály Sándor Horty Miklós személyét ért egykori és jelenkori támadásokról beszélt az érdeklődőknek. Ehhez a témához kapcsolódott Szalay Károly előadása is Sátánizált Horty címmel.

A témák sokszínűségét jelzi, hogy Bakondi György tart pénteken előadást a biztonságpolitikáról, de szerdán tartott nagy sikerű előadást Süli János a Paksi atomerőmű bővítésének szükségességéről is.

A rendezvényen eddig közel százan hallgattak végig egy-egy előadást. A konferenciahét vasárnapig tart, ahol az egyes előadók beszédeit bárki megtekintheti.

-A határon túli magyarok otthon nem minden esetben férnek hozzá minden információhoz, ami velünk az anyaországban vagy a világban történik. Mi a konferenciahéten nemcsak elmondjuk, de értelmezzük is a történéseket számukra, így innen hazatérve el tudják mondani mindenkinek, hogyan is kell egy-egy eseményről, történésről gondolkodni. – mondta el lapunknak Kis Boáz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában