Piaci körkép

2018.07.20. 16:24

Megjelent a magyar szőlő és a szilva a piacon

Mosolygós szemű szilvák, nagy szemű csemegekukorica és illatos szőlők. Nincs hiány friss idénygyümölcsből a kaposvári nagypiacon. Még mindig nagyon keresett az őszi-és kajszibarack is.

Góz Lilla

– Egy hete érik a szilvám, szépek és finomak – mondta el Tierné Gyöngyi. A cserénfai őstermelő hozzátette: gyümölcse kilóját kétszázötven forintért adja, már alkalmas befőzésre is.

– Málnát meg szedret hoztam, kilóját négyszáz forintért adom – mondta el Simon György. A kutasi őstermelő hozzátette: a késői málna sokkal jobban viselte az esős időjárást.

– Huszonhét deka van benne huszonöt helyett, inkább több legyen, hogy visszatérjen a vásárló tudja – tette hozzá Simon György.

Az idény gyümölcsök széles palettája megtalálható a kaposvári nagypiacon. Nagyon fogy a dinnye, de keresik a sárga–és az őszi barackot is.

– Magyar szőlőt is árulunk már, a Pannónia kincsét és a Nérót. Kapható már szilva is kétszázötven forintért, nagyon megy a nektarin is – mondta el Rádóczi Imre kereskedő.

Még mindig nagy a keletje a csemegekukoricának. Csövenként 80–100 forintért kapható.

– Kérek egy nyolc csövet, ebből az apróbb, zsenge szeműből – nyújtotta kosarát az őstermelő felé egy vásárló.

Széles a választék uborkából is. Pirosodnak a standokon a paradicsomok és lecsónak való paprikából is van bőven. A kicsi zsengétől a harminc-negyven centis cukkini mellett spenót, sóska és összefont fokhagyma is megtalálható. Nem hiányzott a piacról a sárga zöldbab se és szinte minden asztalon találni kaprot, friss petrezselymet. Virágból sincs hiány kardvirág, margaréta került a vázákba.

– Sokat kellett locsolni, hogy ilyen szépek legyenek, nem kedvezett az idő nekik. kétszázötven-háromszáz forintért adom csokronként – mondta el az egyik árus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában