együtt a család

2018.08.02. 16:04

A közös játékkal új dimenziók nyíltak meg a könyvtárban

Társasjátékokkal ismerkedhettek, sőt sajátot is készíthettek a résztvevők a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtár részlegén. A szünidei program vendége a Társasjáték Klub volt, amelynek tagjai beavatták az érdeklődő gyerekeket több érdekes játék rejtelmeibe.

Koszorus Rita

Emellett saját ötlet alapján barkácsolhattak a gyerekek. – Dobókockát, könyvjelzőt és ötödölő társasjátékot is készítettünk – mondta Való Anna. – Otthon is gyakran szoktunk társasozni. Anna hozzátette: ez azért jó, mert együtt van a család. Hasonló véleményen volt a mellett ülő Olívia is. – Az én kedvencem a Dixit – mondta Szabó Olívia. – Ez egy logikai játék, nagyon szeretem az ilyeneket, mert elgondolkodtatnak.

A lányok szerint sokkal többet ér egy jó közös társasjátékozás, mint a számítógépes játékok. – Ilyenkor együtt lehetünk a családunkkal – tette hozzá Olívia. – Meg szerintem sokkal jobb, ha szemtől-szemben látjuk azt, akivel játszunk.

A társasozás megtanít a csapatmunkára, fejleszti a taktikai és stratégiai érzéket, természetes módja a készségek fejlesztésének. De a kiskoruktól társasjátékozó gyerekek könnyebben megtanulják elviselni a kudarcot és a sikert is.

Manapság már nem annyira divat a gyerekek körében ez a fajta időtöltés, szívesebben kattannak a számítógépre és kapcsolnak multiplayer módba. – Csak ritkán szoktam társasjátékkal játszani, mert általában a számítógép sokkal érdekesebb – válaszolta kérdésünkre Szerényi Levente Gábor. – Sims-szel szoktam játszani, amelyben egy karaktert kell irányítani és fejleszteni

Ugyanígy tölti szabadidejét Péntek Klaudió is. – Az olyan játékokat szeretem, amiben építeni kell valamit és karaktert kitalálni – mondta. – De nálunk meg van szabva mennyit játszhatok a gépen.

Ez igaz Leventére is: korlátozva van, mennyit ülhetek a gép előtt, utána valami mással kell foglalkoznom. A fiúk szerint, ez nem rossz dolog. – Biztos azért van így, hogy ne csak a gép előtt üljünk – mondta Klaudió. – Szerencsére így is ki lehet bírni.

A gyermekkönyvtári részleg légkondicionált termében, felnőtt iránymutatással pedig még inkább ki lehetett bírni azt a pár órát a számítógép nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában