Surf&More

2018.08.02. 07:00

Egy hely Fonyódligeten, ahol mindenki megtanulhat szörfözni

Kettőezer-tizenöt nyarán nyílt meg Fonyódligeten a Surf&More szörfiskola. A jelentkezők Takács Máté, aki a windsurfing.hu tulajdonosa és Klinda Péter testnevelőtanár vezetésével sajátíthatják el ennek a csodálatos sportnak a fortélyait.

Molnár Gábor

– Bárki jelentkezhet, nincs életkori megkötés – mondta Takács Máté. – Felszerelést, sőt ha kell, naptejet is adunk, de egy minimális úszástudás azért szükséges.

Sokan úgy gondolják, nehéz sport a szörf, de a két oktató azt állította, rövid idő alatt bárki megtanulhatja az alapokat. – Előfordult, hogy egy nagypapa jelentkezett nálunk, azt akarta, mire kiér az unokája, tudjon dicsekedni a szörf-tudásával – tette hozzá Takács Máté.

Nagyon odafigyelnek a biztonságra, bár Takács Máté kiemelte, a szörfözés még erős szélben sem veszélyes sport.

A Surf&More szörfiskola, mely időközben egy egyesületet is alapított a Liget Szörf Klub SE-t, egy házi versenyt szervezett, ahol mindenki felmérhette, mennyit sajátított el az oktatóktól.

" width="1280" height="720" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

– Volt gyengébb és erősebb szél is, így a gyerekek és a felnőttek is be tudták mutatni tudásukat – mondta Takács Máté. – A felnőtt Fun Slalom és a gyerek edzőversenyeken is öt-öt futamot rendeztünk. A rendezvény jól sikerült, így kiválóan szolgálta a sportolók felkészülését az országos erőpróbákra. A felnőttek szlalomversenyre készültek, míg a gyerekek a hétvégi siófoki erőpróbára hangolhattak, melyet a Magyar Szörf Szövetség rendez.

Nem csak szörfoktatás, zajlik a Surf&More-nál. Klinda Péter minden reggel héttől nyolcig formába hozást tart. Ezeken a foglalkozásokon a futás, a gimnasztika és erősítő gyakorlatok szerepelnek.

Szörfösök hasítanak a vízen

Amikor feltámad a szél, s beindul a másodfokú viharjelzés, akkor a fürdőzők helyett, a mindenre elszánt szörfösök veszik birtokba a Balatont.

Ehhez a tudásszinthez már egy kicsit több gyakorlás szükséges, aki a szörfözésnek ezt az ágát űzi, állandóan az időjárás-előrejelzést figyeli, hogy egy siklós-száguldózós napról se maradjon le – hangsúlyozta Takács Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában