kezdeményezés

2018.08.25. 12:00

Mesékkel csábít Füred Kapitány a Balatonra

Füred Kapitány, a turisztikai szakemberek által létrehozott mesehős ezúttal könyveket is elrejt a Nagy Kincsvadászat elnevezésű játékban.

Koszorus Rita

Az olvasást, az utazást és a Balatont is népszerűsítik a Balatonfüred és Siófok között hajójáratokon. Egy héten át a tóról szóló gyerekkönyveket kínálnak a hajókon berendezett olvasósarkokban. Az akciótól azt várják a szervezők, hogy az utazás alatt elolvasott mesék segítenek majd abban, hogy újabb és újabb helyeket keressenek fel az utazók a parton is.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) hajójáratain évente több, mint százezer gyerek utazik. S mivel az ő érdeklődési körük nagyban befolyásolja a család úti célját, fontos, hogy a szemléletüket is formálják. Ezért a kampány keretében két olyan könyvet népszerűsítenek, amelyek segítenek a magyar tenger felfedezésében. Az egyik a somogyi kötődésű írónő Csapody Kinga Irány a Balaton! című mesekönyve.

– Mindenkinek van valamiféle emléke, élménye a Balatonnal kapcsolatban – mondta Csapody Kinga. – Amikor gyerekkel utazunk ezek mind előtörnek, ami jó, de szerencsére nagyon sok minden változott. A könyv segít a szülőknek összegyűjteni, mit érdemes megnézni, kipróbálni, megmászni. S eközben egy bájos család mesevilágába csöppennek az olvasók, ami egyszer csak életre kel, ahogy ők is bejárják azokat. Ez a rácsodálkozás a valódi közös, családi élmény. Ráadásul nagy könnyebbség, hogy megvan az utazásra hangoló olvasnivaló, az esti mese is, és az útikönyv a nyaralásra.

A másik olvasmány, amely a hajón megtalálható, Király Anikó Strand, papucs, szerelem című regénye, amely egy balatonfüredi kempingben eltöltött kalandos nyár története.

Az olvasást és az utazást népszerűsítő akció a szárazföldön is folytatódik. Füred Kapitány, a turisztikai szakemberek által létrehozott mesehős ezúttal könyveket is elrejt a Nagy Kincsvadászat elnevezésű játékban. A mesekönyvek mellett, összesen 10000 csokoládét, ingyenes hajó- és színházjegyeket, egymillió forint értékű naptejet is kereshetnek a gyerekek. Az ötezer gyereket megmozgató akció több településen keresztül, így többek között Balatonszárszón, Balatonföldváron, Fonyódon, Siófokon és a BAHART kikötőiben, hajóin is zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában