fejlesztés

2018.09.14. 18:46

A'la carte múzeumi menüből választhatnak a pedagógusok

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) rendezvényén az idén megújított múzeumi adatbázist is bemutatták a résztvevő pedagógusoknak pénteken délután.

Fenyő Zsuzsa

A Múzeumok a pedagógusokért című országos bemutató körút keretében megvalósuló rendezvényen, a résztvevők megismerhették, milyen fejlesztésekkel támogatja a pedagógusok munkáját a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ.

– Az egyik legfontosabb újítás, amiről az eseményen szó esik az a Múzeumi a'la carte információs oldal, ahol összegyűjtötték az összes múzeumpedagógiai foglalkozást, melyek között a legkülönfélébb preferenciák alapján lehet keresni – mondta Simmonné Lechner Judit múzeumpedagógus, a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ megyei múzeumi koordinátora. – Ez az oldal például nagyon hasznos lehet egy osztálykirándulás szervezésénél, hiszen előre meg lehet nézni, hogy a kiválasztott helyszínen milyen foglalkozások vannak.

Biró Erika, a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola tanára szívesen viszi a múzeumba a tanulóit, többek között ezért is jött el az eseményre. – Azért tartom fontosnak a múzeumpedagógiai foglalkozásokat, mert egészen más ha megfog a diák egy tárgyat, amit egyébként csak a könyvében vagy az interneten látna – mondta el a pedagógus. – Ez sokkal közvetlenebb kapcsolat és sokkal hitelesebb például, ha egy régész mondja el annak a tárgynak történetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában