fentről

2018.09.27. 14:00

Csurgótól a Balatonig – pazar drónvideó készült Somogyról

Pazar drónvideót készített Somogy megyéről a jutai Kószó András, aki civilben zászlókészítő.

Molnár Gábor

– Nagyon szeretek fotózni, videózni és körülbelül egy éve kezdtem el hobbiból drónvideókat is készíteni – mondta Kószó András. – Igazából a youtube-on talált videók hozták meg a kedven a drónozáshoz.

A Somogyról készült felvétel nyersanyagát két nap alatt rögzítette, ehhez bejárta az egész megyét Csurgótól a Balaton-partig, majd jöttek utómunkálatok. – Nagyon sokáig tart 4K-ban megvágni és renderelni egy videót – tette hozzá Kószó András. – Ráadásul mindent nyersben veszek fel, így színezni és kontrasztozni is kell a felvételt. Nagyjából négy napig tartott, mire mindennel végeztem.

Kószó András elmondta azt is, egyelőre csak hobbi szinten foglalkozik a drónozással, bár több önkormányzattól is kapott már felkérést, de eddig ingyen készítette a felvételeket. – Ha azonban látok benne üzletet, akkor bármi elképzelhető – tette hozzá.

– Zászlókészítő a főfoglalkozásom – hangsúlyozta Kószó András. – A Vörös veréb amerikai kémthrillerbe is én csináltam a zászlókat, s jelenleg is egy hollywoodi filmen dolgozok, de a címét nem árulhatom el, mert titoktartási szerződést írtam alá. Ezen kívül német cégeknek készítek címeres zászlókat és 1500 önkormányzattal állok kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában