veteránok

2018.09.23. 16:12

Filmsztár lesz a technik piknik legidősebb autója

Huszadik alkalommal rendezték meg Kaposváron az őszi szezonzáró veterán jármű találkozót és technik pikniket vasárnap a Cseri parkban, ahol csaknem 250 járművet csodálhattak meg az érdeklődők.

Marosi Gábor

A veteránjármű-találkozó legrégebbi autója egy 1926-os Renault volt. A több mint 90 éves kocsi tulajdonosa egy olasz férfi és magyar felesége. – Abban a korban komoly technológia volt ez a kocsi – mondta Finessi Roberto. – Ez egy 950 köbcentis, vízhűtéses, háromsebességes jobb kormányos autó. A teljesítménye mindössze 17 lóerő, a végsebessége pedig óránként 60 kilométer, de ennyivel nem szoktunk menni vele, mert nagyon vigyázunk rá.

 

– A legnagyobb táv, amit megtettünk az autóval 100 kilométer volt – folytatta Finessi Roberto. – Hamarosan a mozikban is látható lesz a Renault, októberben ugyanis Budapestre visszük egy 1940-es években játszódó filmforgatására. A filmben én is szerepelek majd, hiszen másnak nem engedem vezetni a kocsit.

A jubileumi eseményen körülbelül 250 járművet állítottak ki a szervezők. Motorokat, verseny és utcai kocsikat, valamint teherautókat is láthattak az érdeklődők a kaposvári Cseri parkban. – A Cadillac, az igen, az nagyon szép – mondta Takács Kornél és Takács Bálint. – Minden évben kijövünk, hogy megcsodáljuk az autókat. Nekünk is van két veterán Mercedesünk, de nem hoztuk el az autókat, mert kíméljük őket.

– A célunk, hogy a fiatalokkal megszerettessük a régi járműveket – hangsúlyozta Punik László, a Somogyi Veterán Járműbarátok Egyesületének elnöke. – A régióban egyedülálló az egyesületünk. Mintegy 100 taggal rendelkezünk és körülbelül 500 járművünk van. De nemcsak autók és motorok, hanem repülők, hajók és mezőgazdasági gépek is vannak az egyesület gyűjteményében.

A huszadik technik pikniken több kísérőprogrammal is várták az érdeklődőket. Ám kétségkívül a legnépszerűbb a régi faros Ikarus busz volt, ezzel ingyenes városnézésre vitték az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában