távolságtartás

2018.09.06. 17:07

Másfél méter az életért Somogyban is

Tavaly ősszel indította útjára a Tour de France versenyigazgatója az úgynevezett másfél méter kampányt, a biztonságos közlekedésért.

Koszorus Rita

A kezdeményezéshez mostanra több hazai szervezet is csatlakozott, amely lényege: hogy az autósok minimum 1,5 méter távolságot tartsanak a biciklisektől előzés során. Ráadásul a hónap végéig országos kampány is felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre, amelyet az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos indított el.

A kampány során nem csak ezt, de kerékpárral munkába járást is népszerűsítik. Ám, mint kiderült: itthon a legnagyobb visszatartó erő, hogy a bringával járók nem érzik biztonságban magukat. Pedig egy kutatás alapján a rendszeresen kerékpárral munkába járók átlagosan két évvel tovább élnek.

A hazai másfél méter kampány ezen szeretne változtatni, hogy senkinek ne kelljen félni attól, hogy elütik kerékpározás közben.

A halálos baleseti statisztikákban a kerékpáros balesetek aránya a többi közlekedőhöz képest Magyarországon 16 százalék, miközben az EU-átlag 8 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában