időjárás

2018.09.03. 07:00

Napsütés váltja fel a borongós reggelt Somogyban

Délelőtt még felhős, borongós idő várható hétfőn, majd fokozatosan csökken a felhőzet és naposra fordul az idő Somogy megyében.

Sonline

– Eleinte erősen felhős, borongós idő várható, majd délután délnyugat felől csökken a felhőzet, naposra fordul az idő Somogy megyében, hétfőn – írta az eumet.hu. – Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Napközben csak kevés helyen, estétől viszont ismét sokfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A hőmérséklet átlaga

hétfőn reggel 17 fok

hétfőn délután 26 fok

kedden reggel 16 fok

A folytatás

Kedden sok felhőre, gyakori esőre, záporesőre, zivatarokra lehet számítani. Kissé mérséklődik a meleg. Szerdán már hosszabb napos időszakokban is bízhatunk, de továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Csütörtökön, pénteken és szombaton úgy néz ki, hogy visszatér a napos, kellemes nyári idő. Csupán elvétve fordulhat elő egy-egy záporeső, esetleg zivatar. 30 fok közelében alakul a maximum hőmérséklet, és napról napra lassan emelkedik.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz front fölöttünk, ugyanakkor a párás, fülledt időben főként az idősek és a légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehézlégzést, légszomjat és mellkasi fájdalmakat tapasztalhatnak. Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota. Továbbra is változékony marad az idő, emiatt az idősek és szívbetegek körében rosszullét és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A szelesebb tájakon fejfájás, ingerlékenység is előfordulhat. Záporok, zivatarok idején hő-és komfortérzetünk jelentősen romolhat. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss idénygyümölcsöket! (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében csúszós, vizes útszakaszokra lehet számítani. Zivatarok környezetében viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását, hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A felhőszakadások idején vízátfolyások is kialakulhatnak. Zivataroktól függetlenül főként az ország középső részén és a Dél-Alföldön ronthatják élénk széllökések a menetstabilitást. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában