együttműködés

2018.09.02. 13:17

Összetart a kaposvári horvát-magyar közösség

A Kaposvári Egyházmegye horvát települései tartottak hitéleti és kulturális találkozót a somogyi megyeszékhelyen.

Góz Lilla

– A Szent Margit templomban volt a múlt héten istentisztelet, most pedig a kulturális műsoroké a főszerep – mondta Kárász László. Kaposvár Megye Jogú Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzatának elnök-helyettese hozzátette: a bográcsokban pedig finomabbnál, finomabb horvát ételek készültek. Megjegyezte: céljuk a két ország közötti együttműködés erősítése.

A 87 éves Rozika néni süteményt sütött a találkozóra, a mai napig beszél horvátul, de sajnos már nincsenek kint élő rokonai. Szekeres Péter, a Zágrábi Magyar Kisebbségi Önkormányzat titkára elmondta: nagy öröm számára, hogy Zágrábban már több mint két évtizede nem csökkent a nyolcszáz fős magyar nemzetiségűek száma. A rendezvényen részt vett Mladen Andrlić, horvát nagykövet és Szita Károly is.

– Az itt élő emberek közösségétől ilyen erős Kaposvár és kiemelkedően összetartó a horvátok helyi közössége. Ami városunkban látható, az az ő kezük munkáját is dicséri – mondta el köszöntőjében Kaposvár polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában