fotók

2018.09.30. 11:30

Szent Mihály napján vigadtak a Rippl-Rónai villánál

Rippl-Rónai egyik kedvenc édességével, a szilvalekvárral kenték meg a frissen sült palacsintákat szombaton a Szent Mihály napi vigadalmon: a Rippl-Rónai villához egymás után érkeztek a vendégek, s a program később a toponári Fekete István látogatóközpontban folytatódott.

Harsányi Miklós

– Ilyen lakásdíszt nem lehet kapni a boltban – ámuldozott egy középkorú asszony, miközben a szebbnél szebb őszi terményekből készült alkotásokat vette szemügyre. Ferencné Fogarasi Éva kaposvári natúrmontázs készítő segítségével újabb művek születtek. Némi alapanyag és kreativitás: ez volt a legfontosabb, s néhány lépéssel távolabb Kakas József a kosárfonás rejtelmeit osztotta meg az érdeklődőkkel.

– Közel 1500 vendéget várunk – mondta Lechner Judit múzeumpedagógus. – Kollégáimmal igyekeztünk úgy megszervezni a programot, hogy valamennyi korosztály megtalálja a számára érdekes elfoglaltságot.

Jelentkezőből nem volt hiány: volt olyan gyermek, aki festett, másokat a szobrászkodás ejtett rabul, s a Rippl-Rónai villát is számos család felkereste. Délután a toponári Fekete István látogatóközpontban várták a Szent Mihály napi vigadalom vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában