beruházás

2018.10.03. 17:09

Bokrétaünnep: tavaszra elkészül az új ügyészségi épület

Az új ügyészség a volt bőrgyógyászat helyén épül fel csaknem hárommilliárd forintból. A munkaterületet egy évvel ezelőtt vette át a kivitelező.

Marosi Gábor

Hónapok óta javában zajlik az építkezés a nagypiac mögött, ahol a tervek szerint jövő tavasszal átadják az új ügyészséget. Az épületszerkezet szerdán érte el a legmagasabb pontját, ezért a hagyományokhoz hűen bokrétát helyeztek el a tetején.

Az új épület a volt bőrgyógyászat helyén épül fel csaknem hárommilliárd forintból. A munkaterületet egy évvel ezelőtt vette át a kivitelező. Miután elbontották a régi épületet elkezdték az alapozási munkálatokat. Körülbelül 500 tonna betonacélt és 3000 köbméter betont dolgoztak be az épületbe.

Az új ügyészség alapterülete 2020 négyzetméter, az összterülete pedig 6000 négyzetméter, a modern épületet üveggel borítják majd. Zöld területet is kialakítanak a Gróf Apponyi utcában, összesen 1400 négyzetméteren, valamint 72 parkolót is építenek majd.

A bokrétaavató ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: az ügyészségi épület annak a 190 milliárd forintos Németh István Programnak a részeként valósul meg, amely az évszázad legnagyobb beruházása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában