tudáspróba

2018.10.17. 17:30

Mintát is mutat a tudósklub

A tudományág szinte minden terültéről érkeztek szakemberek szerdán a Munkácsy Mihály Gimnáziumba. A tudósklub elnevezésű rendezvényt első alkalommal szervezte meg az iskolában Vörösné Tóth Aranka, magyar-történelem szakos tanár. Olyan előadókat hívott meg, akik egykor a Munkácsy gimnáziumba jártak.

Marosi Gábor

– Azért találtam ki a diákoknak, hogy lássák tehetséggel és szorgalommal nagyon kimagasló eredményeket lehet elérni – fogalmazott Vörösné Tóth Aranka. – Példaként szeretnénk a gyerekek elé állítani ezeket a tudósokat, történészeket, irodalomtörténészeket. Fontos, hogy megismerjék milyen komoly tudományos élet van hazánkban – tette hozzá a magyar-történelem szakos tanár.

– A koraszülöttek életbemaradási esélyeiről beszéltem a fiataloknak – hangsúlyozta Ertl Tibor, gyermekgyógyász. Az életképesség határa az egy nagyon vitatott terület és a sikerek mellett a kudarcokkal is szembe kell néznünk.

– Ötven évvel ezelőtt, 1968-ban érettségiztem a gimnáziumban. Mi voltunk az első biológia-kémia tagozatos osztály, 26-an mentünk egyetemre tanulni, heten pedig orvosok lettünk. Színvonalas képzést kaptunk itt – mondta Ertl Tibor.

Az intézményben várhatóan szerveznék még hasonló alkalmat, hiszen az első összejövetelre nem minden előadó tudott elmenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában