időjárás

2018.10.02. 07:00

Napos délután váltja, a felhős, esős délelőttöt

Felhős, majd a délután folyamán már zömében napos idő várható Somogyban, a hajnali, reggeli időszakban valószínű csak átmeneti eső, zápor.

Sonline

– Kedden délelőtt felhősebb, majd a délután folyamán már zömében napos idő várható Somogyban – írta előrejelzésében az eumet.hu. – Már hajnaltól erős északnyugati szél fúj. Egy kisebb kiterjedésű esőmező halad át viszonylag gyorsan az ország felett nyugat-északkelet irányban. Itt a hajnali, reggeli időszakban valószínű csak átmeneti eső, zápor. Délután a változó napsütésben mérséklődni kezd, de élénk marad a hűvös északnyugati szél. Éjjel tovább gyengül és délnyugatira fordul a légmozgás és hideg lesz a hajnal.

A hőmérséklet átlaga

kedd reggel 9 fok

kedd délután 15 fok

szerda reggel 4 fok

A folytatás

Szerdán élénk nyugati szél fúj. Eleinte derült égre számíthatunk, majd délután kisebb felhősödés zavarhatja a napsütést. Csütörtökön napos, kellemes hőmérsékletű idő a legvalószínűbb. Gyengül a légmozgás. Pénteken, szombaton előreláthatólag jelentősen melegszik a levegő a délire forduló légmozgásnak köszönhetően. Pénteken derült ég, szikrázó napsütés ígérkezik, szombaton azonban már erősebb felhősödések zavarhatják a napsütést. Eső még nem valószínű.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfronti hatás okozhat élettani tüneteket. A légköri változás a vérerek összehúzódását, ezzel együtt, pedig a vérnyomás emelkedését idézheti elő. Emellett a front okozhat még fejfájást, migrént, szédülést; a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. A frontra érkező szél a hőérzetet csökkenti, érdemes rétegesen öltözködni, illetve bőrünket testápolóval védeni a kiszáradás ellen. A széllel felkavarodó por és pollen hatására az érintetteknél gyakoribb köhögés, fulladás jelentkezhet. (forrás: eumet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában