megyei időjárás

2018.10.29. 07:00

Szokatlanul enyhe idő kényeztet minket ma

Hétfőn folytatódik a szokatlanul enyhe idő. Nyugat felől csökken, eloszlik a felhőzet.

Sonline

Pár órás változó, olykor szűrt napsütésben lehet bízni, majd délután, este újabb felhősödés várható. Éjjel, nyugat felől gyors mozgású, intenzív, de viszonylag kis kiterjedésű csapadékmező érkezése várható heves esőkkel, záporokkal. Erősödő, este viharos lökésekkel kísért délkeleti szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel 13,

hétfő délután 21 – 24,

kedd reggel 15 fok körül alakul.

Légköri front nincs, de a különösen érzékenyek melegfront jellegű hatással számolhatnak. Náluk felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden várhatóan a keskeny, de intenzív esőt adó csapadéksáv áthalad az ország felett nyugat-kelet irányban. Ebben a térségben reggel még kiadós eső hullhat, majd várhatóan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap.

- Szerdára előreláthatólag legyengül a légmozgás, megnyugszik a légkör. Hajnalban párásság képződhet, majd várható pár órás napsütés, de áttetsző, vékony felhőréteg zavarhatja azt. Enyhe idő várható.

- Csütörtökön összefüggőbb felhőtakaró mellett csak jelentéktelen, erősen szűrt napsütés fordulhat elő, de ennek ellenére marad a szokatlanul enyhe idő. Eső nem valószínű.

- Péntekre borongósabb, de továbbra is az évszakos átlagnál jóval enyhébb időre van kilátás. Elszórtan szitáló eső is előfordulhat. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában