Aranyperec díj

2018.11.03. 13:37

A kiflire és a mézeskalácsra is büszkék lehettek a nagybajomiak

Kiválóan szerepeltek Budapesten a tizenhetedik alkalommal meghirdetett hagyományőrző pék versenyen a nagybajomi Kolping szakközépiskola pék-cukrász tanulói.

Andricz Gabriella

Az iskola négy tanulója arany és ezüst minősítésekkel és számos különdíjjal tért haza a megmérettetésről. A versenykiírás szerint a diákoknak egy védett recept alapján kellett elkészíteni kizárólagos hagyományos alapanyagok felhasználásával a pék-, illetve cukrászipari termékeket, és ezt egy feldíszített asztalon tálalni. A pozsonyikifli-készítő versenyen tizenegy résztvevő közül Talpas Balázs 11. osztályos tanuló végzett az első helyen, és a legszebb tésztavezetésért különdíjban is részesült.

– Négy óra állt a tanulók rendelkezésére, hogy kétszer húsz kiflit elkészítsenek. Közben – mint egy látványpékségben – a zsűri tagjai folyamatosan figyelték a munkafolyamatot, tehát a kivitelezésre, az eszközök és hozzávalók hagyományos használatára is oda kellett figyelniük a versenyzőknek – tudtuk meg Héjjas András szakoktatótól.

A mézeskalács-díszítő versenyen Horváth Sándor ezüstérmet, illetve különdíjat kapott a tálalás összhangjára. A hagyományőrző pék kategóriában a Herold Péter és Pór Márk alkotta csapat harmadik helyen végzett, és kiérdemelték a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének aranyperec díját. Ezt az elismerést második alkalommal osztotta ki a bíráló bizottság a legkiválóbb szakmai teljesítményért. A pékek felkészítője Ivók Tamás szakoktató volt. – Büszkék vagyunk a diákjainkra, hisz az elismerés mellett ez hatalmas motiváló erő számukra, és a többiek előtt is példa, hogy a szorgalmas munkának milyen erdeményei lehetnek – fűzte hozzá Héjjas András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában