hiányszakmák

2018.11.08. 13:30

Boltívet raktak, fakockát gyártottak a nyílt napon

Tizenegy program várta a nyolcadikos diákokat a kaposvári Lamping József műszaki szakgimnázium és szakközépiskola szerdai nyílt napján.

Harsányi Miklós

A kőművesek téglából boltívet raktak, a bádogosok sípot készítettek, míg az asztalos diákok fakockát gyártottak a kaposvári Lamping József műszaki szakgimnázium és szakközépiskola szerdai nyílt napján. Tizenegy program várta a pályaválasztás előtt álló diáksereget, több mint 200 kaposvári, mernyei és somogyjádi fiatal vett részt a rendezvényen.

– Országos jelenség a munkaerőhiány, melynek hatása megyénkben is érződik, ezért keményen dolgozunk azért, hogy folyamatos legyen a szakember utánpótlás Somogyban – hangsúlyozta Agócs Attila igazgató. – Az építőipar felszippantja az összes rendelkezésre álló munkaerőt, s ha tízszer annyi diákot képeznénk, akkor ők is könnyen el tudnának helyezkedni a szakmájukban.

Tizenegy program várta a nyolcadikos diákokat a szerdai nyílt napon, melyet az Európai Szakképzési Hét keretében rendeztek meg. Látványos feladatokban bővelkedett a rendezvény, a festők különböző mintákat készítettek gipszkartonra, s játékos vetélkedőt is szerveztek a házigazdák. A középiskolában jelenleg 26 szakma közül választhatnak a fiatalok, s az építőipari hiányszakmák – ács, vízvezeték és a központi fűtés szerelő – mellett 2019 őszétől már női szabókat is oktatnak a pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában