fáznak a diákok

2018.11.30. 14:00

Cserélik a fűtést, nagykabátban ülnek a gyerekek az iskolában

Lassan több mint egy hete nagykabátban ülnek a gyerekek a nagyberki iskolában, ezzel a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz egy nagymama, akinek az unokája Mosdósról jár az oktatási intézménybe. Az alsós kisdiákok beöltözve írtak dolgozatot a napokban, egy nap többet is, írta le a helyzetet.

K. G.

Fotó: illusztráció

A fűtéssel azóta vannak gondok, amióta felújítást végeznek az épületben, és korszerűre cserélik a fűtőberendezéseket. Emiatt az osztályokban jelenleg nincs radiátor, a terem pedig nincs felfűtve. Azok a szülők, akiknek erre van lehetőségük, délután fél kettőkor hazavihetik a kisdiákokat. A nagymama felvetette, miért nem a nyári vagy az őszi szünetben zajlottak az átalakítások az iskolában, mert akkor nem érintette volna a tanórákat. Ehelyett most előfordult, hogy az iskolai szavalóversenyen alig lehetett hallani a verseket a zajtól, mert a szomszédban éppen fúrtak a munkások. A felújítás miatt a földszinten a vécé sem működik, ezért a gyerekeknek az emeleti mosdónál kell sorban állniuk.

Amikor az alsós kisfiú hazaért, háromszor kellett vécére mennie, emiatt a család attól fél, hogy felfázott a hidegben, ezért fordultak a Somogyi Hírlaphoz, mondta a nagymama.

Pályázati pénzből zajlik a fűtés korszerűsítése és a mosdók felújítása, válaszolta kérdésünkre Horváth István, a nagyberki Szász Endre Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: a munkák határidejét és a kivitelezést nem tudják befolyásolni, de minden a megfelelő módon halad. November végére be kellene fejezni az átalakítást. Szakaszosan cserélik le a fűtést, közben olajradiátorokkal fűtenek a tantermekben. Ezzel 18 Celsius fokos hőmérsékletet tudnak elérni.

Jelenleg hat tanteremben már működik is a központi fűtés. Abban bíznak, hogy hamarosan lezárul a felújítás. Addig minden gyereknek és szülőnek felhívták a figyelmét arra, hogy a tanulók melegen öltözzenek, téli cipőt viseljenek az osztályban, hogy senki se fázzon meg. Délutáni foglalkozásokat nem tartanak, akkor a gyerekek hazamehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában