időjárás

2018.11.05. 07:00

Fátyolfelhős, napos idővel kezdődik a hét

Fátyolfelhős, napos lesz a hétfő Somogy megyében, s az ilyenkor szokásosnál továbbra is jelentősen enyhébb lesz az idő. Esőre nem kell számítani.

Sonline

– Nagyrészt fátyolfelhős-napos, csapadékmentes, az ilyenkor szokásosnál továbbra is jelentősen enyhébb időre készülhetünk Somogy megyében, hétfőn – tájékoztatott az eumet.hu. – Gyenge marad a légmozgás, ezért itt-ott tartósabban is megmaradhat a hajnali köd. Éjszakára kiderül az ég, így fokozódik a ködképződés.

A hőmérséklet átlaga

hétfő reggel 7 fok

hétfő délután 17 fok

kedd reggel 6 fok

A folytatás

Kedden, szerdán a frontok elkerülik térségünket. Nyugodt, az átlagosnál enyhébb, őszi, nagyrészt napos időre készülhetünk, eső nélkül. A hajnali párásság, ködfoltok növekvő eséllyel maradhatnak meg tartósabban. Lassan, fokozatosan, csökken a hőmérséklet. Csütörtökön is enyhe, napos-felhős, helyenként ködfoltos időre van kilátás, és északira fordul várhatóan a légmozgás.

Pénteken derült ég mellett, előreláthatólag kevesebb helyen előforduló köd alakíthatja az időjárást, majd szombaton növekszik a ködhajlam, feltehetően csökken a napos területek mérete. Tovább csökken a hőmérséklet. Vasárnap szelesebb, nagyrészt napos idő a legvalószínűbb.

Orvosmeteorológia

Hétfőn marad a frontmentes, enyhe idő. A hűvös és nyirkos reggeli időszakban jelentősen megnő a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges és vastag öltözet. A nap első felében országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, amelyek a nap előrehaladtával fokozatosan mérséklődnek. A délelőtt folyamán melegedés várható, a fokozottan érzékenyek gyenge melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Főleg a középső országrészben és a Tiszántúlon jelentkezhet migrénes fejfájás és fáradékonyság, azonban a melegedés hatására jelentkező tünetek nem lesznek intenzívek. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt! (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok jelenthetik a legnagyobb veszélyt a közlekedésben. Keleten a köd a délelőtt folyamán foltokban huzamosabb időre megmaradhat. Jelentősen csökken ezáltal a látástávolság, illetve a nedvessé, csúszóssá váló útburkolaton megnő a féktáv. A naposabb tájakon ugyanakkor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A Duna széles sávjában megélénkülhet a délkeleti szél, mely némileg csökkentheti a járművek menetstabilitását. Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel! (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában