Szóvivői Akadémia

2018.11.13. 20:00

Végre egy jó hír: a jó hír is hír

Második alkalommal rendezte meg a Szóvivői Akadémiát a Somogyi Hírlap. A Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontja adott otthont a találkozónak, amin húsz szóvivő, sajtóreferens vett részt. Kiemelték: a tényszerű tájékoztatás a média feladata.

Góz Lilla

A Somogyi Hírlap másodszor rendezett Szóvivői Akadémiát, ahol Lengyel János főszerkesztő kiemelte: nemcsak a negatív, hanem a jó hír is lehet hír, de a modern média akkor lehet sikeres, ha ezt is szem előtt tartva indoklásra kényszerít.

 

– A sajtó feladata, hogy kötőfék legyen egy demokratikus világban, a döntéshozatali funkcióban lévőket mértékletességre kényszerítse – mondta el Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja, aki bemutatta a somogyi campust is.

Nagy János, a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpont igazgatója elmondta: 1992-ben száz gímszarvassal jött létre a településen a tájközpont, azóta a kétezret is meghaladja a 28 faj egyedszáma.

– Ökológiai egyensúlyra törekszünk, célunk helyben minőséget, feldolgozott formában értékesíteni – jegyezte meg Nagy János. – Olyan vadgazdálkodás, nem csak hazánkban, hanem Közép-Európában sincs, mint itt, ahol minden egy helyen megtalálható a növénytermesztéstől a vadhús feldolgozásáig.

– Abban a korosztályban kezdtem el dolgozni, amikor a szakmai alázat mindennél fontosabb volt – mondta el Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. – Olyan világot találtam hat évvel ezelőtt, ahol ez kiemelt szerepet kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában