gasztro kupa

2018.12.12. 20:00

Kaposvári diáklányok bejglije hódított a kupán

Egy arany és két bronzéremmel tértek haza a kaposvári diákok az elmúlt hétvégén a VII. Illésy Gasztro Kupa országos ételművészeti versenyről.

Marosi Gábor

A kisújszállási megmérettetésre a Széchenyi-iskola pincér és cukrász kategóriában két-két versenyzőt, élőmunkás és eladótanuló kategóriába pedig négy diákot nevezett. A pincéreket Szíj Martin és Péterfai Patrik Zsolt képviselte. A 12. évfolyamos tanulók díszasztalt készítettek, szakmai totót töltöttek ki és egy ötfogásos Valentin napi menősort is összeállítottak. A kaposvári versenyzők a 18 csapat közül a harmadik helyet szerezték meg.

Az élőmunkás és eladó kategóriában Kővári Kristóf, Gazda Kristóf, Juhász Ádám és Horváth Titanilla képviselte Kaposvárt. – Az eladó tanulóknak ajándékkosarat kellett készíteni – mondta Vargáné Ambrus Edit, a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakmai igazgatóhelyettese. – A csomagolásnak megvannak a technikái, amire a zsűri nagyon figyel. Nem lehet szakadt a csomagolóanyag, figyelni kell a színharmóniára, de arra is, hogy milyen anyagot használ fel a versenyző. Nagyon aprólékos munkák teszik esztétikussá a csomagolást – tette hozzá.

Az országos megmérettetésre ötven helyről érkeztek versenyzők, a Dunántúlról mindösszesen három iskola nevezett. A kaposvári diákok először indultak el a gasztro kupán, amelyre több hétig készültek. A fiatalok nemcsak az órákon, hanem szabadidejükben is gyakoroltak, ahol még több fortélyt leshettek el tanáraiktól.

Pár hónapja tanulják, máris aranyérmet szereztek

A kaposvári csapat legeredményesebb versenyzői a cukrász tanulók voltak. Vizi Andrea és Balogh Cintia még csak pár hónapja tanulják a szakmát, mégis mindenkit maguk mögé utasítottak. A lányok sok mindent már előre elkészítettek itthon, a megmérettetésen pedig összeállították a különféle süteményeket. A versenyen egy dísztortát, kétféle süteményt, valamint diós és mákos bejglit készítettek el a tanulók, amit ízlésesen kellett az asztalon elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában