piaci körkép

2019.01.04. 18:59

Gyümölccsel, mézzel készülnek a télre a piacon

A hideg időjárás nem csak a vásárlókat, hanem több kereskedőt sem csalt ki a kaposvári piacra. Akik viszont kilátogattak, főként déli gyümölcsöket, a savanyú káposztát és a mézeket keresték.

Góz Lilla

– Kiköltekezték magukat karácsonykor az emberek, minimálisat vásárolnak most – mondta a nagycsarnokban Koleszár Lajosné. A kereskedő megjegyezte: mindenből keveset, maximum egy kilónyit visznek, főként zöldségeket, hagymát, krumplit.– Bízunk abban, hogy jövő héten már sokkal többen.

– Nálam a diót keresik és a déli gyümölcsöket – mondta el egy másik kereskedő. Jól fogyott nála a káposzta és a savanyú káposzta is.

– Itt a hideg kell az immunerősítő. Viszünk savanyú káposztát, almát, meg mézet haza – mondta el az egyik nyugdíjas vásárló.

Mézből a megszokottnál is valamivel széles kínálat várta a vásárlókat. – A tavaszi vegyes és a virágméz már elfogyott. Egyre többen vásárolnak már, sőt nem csak teába viszik, hanem főzéshez, sütéshez is használják – mondta Horváth Zsolt, a zselickislaki őstermelő akác, hárs és napraforgó mézet kínált. Megjegyezte: még mindig az akác a sláger, de egyre többen felfedezik a napraforgó mézet, amely nagyon jó immunerősítő. – Az ételek, italok méze, a legjobban belesimul az ember lelkébe...

Az új csarnokban a méz mellett a tojások fogytak a legjobban.

– Itt a legjobb a Kaposvári Egyetem üzletében, most húszat viszek – mondta el az egyik vásárló. A húsos pultoknál a kocsonyába valókat keresték a legtöbben, valamint sütni való hurka, kolbász és a füstölt termékek iránt is nőtt a kereslet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában