messze az otthontól

2019.01.01. 19:02

Megrémült állatokat fogadtak be a Kutyatárosok

A mostani szilveszter éjszaka sem múlt el anélkül, hogy az állatok ne kóboroltak volna el otthonról.

Marosi Gábor

Kutyat‡r.Kutyamenhely Kaposv‡ron

Forrás: illusztráció

A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület újév délutánjáig hét kutyát gyűjtött össze. Az állatok a tűzijáték miatt rémültek meg és szöktek el. – Több kutyát már vissza is adtunk – fogalmazott Boncz Edit, a Kutyatár vezetője. – Sok állatban szerencsére volt chip, így tudtuk, hogy ki a gazdája. Három állat azonban még itt van a telephelyünkön, mert nem tudtuk beazonosítani honnan szökhettek el.

– Ennél jóval több állat bolyongott el az éjszaka – folytatta Boncz Edit. Folyamatosan hívnak minket, azért mert eltűnt a kedvencük. Volt olyan állat is, például egy fehér puli, amit nem mi gyűjtöttünk be, hanem behozta valaki. A megrémült kutya Somogyjád és Osztopán között állt az úton sokkos állapotban. Egyelőre azonban nem tudjuk kié lehet, mert a benne lévő chip nincs regisztrálva. Érdekes, hogy egy elkóborolt vemhes magyar vizslát is találtunk, pedig az vadászkutya, de mégis megijedhetett a durrogástól – tette hozzá Boncz Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában