futóverseny

2019.02.10. 16:37

Félmaratonnal ünnepelték a farsangot

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is sportosra sikerült a kaposvári farsang. Szombaton a belvárost, míg vasárnap a megyeszékhely dombjait vették be a futók.

Klein Péter

A farsanghoz híven százak öltöttek jellemezt és húztak futócipőt, hogy elrajtoljanak a már kilencedik alkalommal megrendezett Kométa farsangi félmaratonon. A vasárnapi futóversenyen egyéniben több mint ötszázan, míg váltóban több mint háromszázan teljesítették a távot, köztük Bozsó Pál is, aki 83 évesen küzdött meg Kaposvár öt dombjával.

– Idén több mint nyolcszázan vettek részt a rendezvényen – mondta Péter Attila, főszervező, aki csapatával együtt idén is gondoskodott arról, hogy újabb színvonalas versenynek adjon otthont Kaposvár. – A létszámnövekedést az is eredményezte, hogy egyre több kaposvári csapat nevezett. Külön büszkék vagyunk arra, hogy több mint húsz a kaposvári cég is indított váltót, így meghirdettük a munkahelyek váltóbajnokságát is. Nemzetközi volt a rendezvény, hiszen horvát, szerb, olasz, spanyol és török futók is rajthoz álltak. Világújdonság, hogy a célegyenesben egy aroma-alagutat állítottunk fel, melyben egy kellemes illat fogata a célba érkezőket, akik így még egy szép emlékkel gazdagodhattak.

A félmaraton a kisebb útvonalváltoztatás után sem lett könnyebb, hiszen idén is öt dombra futottak fel a versenyzők, ráadásul az utolsó emelkedő volt a leghosszabb. A távot Molnár Ákos, a Vasas SC sportolója teljesítette a leggyorsabban.

– Az utolsó domb nagyon nehéz volt, azzal minden futónak meggyűlt a baja – mondta fonyódi származású a férfi győztes, aki első alkalommal teljesítette a versenyt. – Elégedett vagyok az időmmel, főleg egy ilyen pályán, ahol vagy felfelé, vagy lefelé kellett futni, s csak az utolsó öt kilométer volt egyenes.

– Idén második alkalommal vettem részt a versenyen, azonban most nem egyéniben, hanem a váltóban teljesítettem a táv rám eső részét – mondta Sári Györgyi a FUTaMÉRŐ csapatának tagja, aki már a családját is megfertőzte hobbijával, hiszen a lánya futotta a váltó legrövidebb távját. – A felkészülési időszakban a futótársakkal kéthetente teljesítettük a verseny egy-egy szakaszát. Így már az új útvonal sem volt ismeretlen, sőt jobban is tetszik, hogy a Lonkahegyi utcán futottunk fel a Rómahegyre.

Szombaton sem maradtak program nélkül a futók, hiszen a belvárosban mélygarázson, kapualjakon és parkolókon keresztül teljesíthették az egy kilométer hosszú távot. A belvárosi akadályfutás a kaposvári általános iskolák váltóbajnoksága is volt egyben.

 

Télen is irány a szabadba

 

Idén is remek, jó hangulatú versenyt szervezett a farsangi időszakban Péter Attila és csapata. A szervezők immáron kilenc éve mozgatják meg a kaposvári, valamint az ország és Európa különböző részeiről érkező futókat, akiket még a februári időjárás és a több mint háromszáz méteres szintkülönbség sem tart vissza a futástól. Az amatőr futók mellett több sportoló is megküzdött a dombokkal, köztük a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzői és edzői, akik idén is több csapattal, aktívan vettek részt a rendezvényen.

Eredmények. Férfiak: 1. Molnár Ákos (Vasas SC, 1:13:30), 2. Jakab András (MecsekMan SE/Pécs, 1:18:25), 3. Molnár Donát (Szombathely, 1:20:09). Nők: 1. Kovács Zita (Martfű, 1:35:34), 2. Peresa-Könczöl Anett (Kaposvár, 1:39:00), 3. Csörnyei Csabáné (Fittbike/Komló, 1:39:35). Váltók: 1. Kaposvári Betyárok (1:23:33) 2. VTE UP1 (1:27:59), 3. PSN Zrt. (1:28:11).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában