Strandfejlesztés

2019.03.21. 16:10

Közel másfél milliárd forint jut a szabadstrandokra a déli parton

Véget ér lassan a retro korszak a balatoni strandokon, a fizetősek után a szabadstrandok is fejlődésnek indulnak.

Kolumbán Tünde

Tavaly a belépős fürdőhelyek fejlesztésére mintegy 2 milliárd forintot költöttek a Balatonnál a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának keretében, az idén pedig az ingyenesen használható parti fürdőhelyeken a sor. Ezúttal három milliárd forint áll rendelkezésre, és ennek az összegnek csaknem felét öt déli-parti település használhatja fel.

Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő és Fonyód összesen 1 milliárd 380 millió forintot nyert arra, hogy a szabadstrandjaikat a legkülönbözőbb újításokkal tegyék vonzóvá. A fejlesztéseket csütörtökön Balatonbogláron mutatta be az öt érintett település vezetője és a térség parlamenti képviselője. Móring József Attila többek között arról beszélt: a burkolatok és a világítás megújításától a bejárók cseréjén át egészen a családbarát szolgáltatásokig számos olyan fejlesztés valósul meg a szabadstrandokon, amik növelik a vendégek komfortérzetét és a szezonhosszabbítást is szolgálják.

Az öt település között a legjelentősebb összeg Fonyódra kerül, a város 450 millió forintot fordíthat az öt szabadstrandjának fejlesztésére, köztük futópálya kialakítására. – Az Árpád-part több mint 1 kilométer hosszú egybefüggő partszakasz, ennek a felújítása jelentős összeget igényel – mondta az országgyűlési képviselő, aki arra is kitért: Fenyves és Mária strandfejlesztései azért is fontosak, mert sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy a Balaton Siófokig tart, de ezek a települések a strandok korszerűsítésével is bizonyíthatják, hogy érdemes nyugatnak venni az irányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában