Programajánló

2019.04.26. 12:23

7 szuper program a hétvégére Somogyban

Gulyásfőző verseny, koncertek, balatoni szezonnyitó, kiállítás – rengeteg program lesz Somogyban a hétvégén.

Fenyő Zsuzsa

1. A Zselicvölgyben ismét megrendezik a gulyásfőző versenyt, ahol festői tóparti környezetben rotyognak majd a gulyások. A szabadidős programot nem titkoltan azzal a céllal rendezik meg ezúttal is, hogy a kulináris élvezetek mellett a Zselic páratlan szépségére, s a tájegység értékeire is rávilágítsanak. Az alapanyagokat minden nevező csapatnak biztosítják, s a korábbi évekhez hasonlóan a szakértő zsűri az idén is anonim módon értékeli az elkészült ételeket. A csapatokat, érdeklődőket Maksa Zoltán és Ihos József szórakoztatja.

2. Szintén a Zselicvölgyben egy túrán is részt vehetnek az érdeklődők, amely 12,4 kilométer hosszú. A túra végén egy ebédet is elfogyaszthatnak a résztvevők.

3. Babócsán szombaton rendezik meg a Nárcisznapot, melynek keretében nem csupán a sok virágot csodálhatják meg a látogatók, hanem Korda György és Balázs Klári illetve kulturális műsorok is szórakoztatják az egybegyűlteket.

4. Szombaton tartják a Balaton Csavargőzös 2019 évi szezonnyitó ünnepségét délelőtt 10 órakor Balatonbogláron. Ekkor indul Sörös Rita szobrászművész „REGATTA” című kiállítása, amely 1000 darab kishajóból áll, és bárki társalkotója lehet. Ugyanis ha valaki a helyszínen hajtogat egy vitorlást, kicserélheti az egyik fém kishajóra, amelyet aztán magával vihet.

5. A Marcali Expon pénteken és szombaton is kulturális műsorokkal, szakmai programokkal és koncertekkel várják a látogatókat. Fellép többek között Curtis, a Delta és a Kárpátia is.

6. A Kaposvári Nagypiacon egészségnapot rendeznek szombaton délelőtt.

7. II.Balatoni Bringás Pikniket rendeznek szombaton Balatonlellén.

Programok:

-Gyermek közlekedésbiztonsági játékok

-Gyermekjátszóház

-Tandem kerékpár teszt

-Elektromos egyensúlyozó teszt

-Szervezett kerékpártúrák

19:00 Retro Disco a sétányon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában