testépítés

2019.04.27. 09:00

Aranyat hozott a kitartó felkészülés

A feszülő izmok és csokibarna testek viadalán mérettek meg kaposvári testépítők a hétvégén Budapesten.

Koszorus Rita

A PCA Vitaflex GP európa bajnoksági kvalifikációs testépítő versenyen vett részt Busa Bernadett is, aki bikini fitnesz kategóriában junior bajnok lett. A fiatal sportoló elárulta, nagyon kemény felkészülésen és versenyen van túl. – Úgy nevezném a testépítést, mint egy illúziósportot – mondta Busa Bernadett. – A színpadi látvány hátterét sokan el sem tudják képzelni.

Hosszú hónapokon át tartó kemény edzés, és szigorú diéta, sok lemondás eredménye lett a csillogó kupa. – Minden nap egy órát kardiózok reggel – osztotta meg a kulisszatitkokat a bikini fitnesz bajnok. – Délután pedig még vagy másfél órás felsőtest, vagy két órás lábedzés van.

Ráadásul január óta versenydiétát követett Bernadett, de mégis azt mondta: az utolsó napok voltak a legnehezebbek. – Az elején még fokozatosan emeljük a vízadagot, csak hat litert ittam, ez tizenkettőn tetőzött. Aztán ezt elvesszük: napokkal a verseny előtt már csak fél litert lehetett inni, a napján pedig már semmit sem.

De mit sem ér a kemény felkészülés, ha a versenyző hölgyek nem nőiesek, magabiztosak és természetes a kisugárzásuk. Ám még a legedzettebbek is izgulnak. – Amikor kimondták a nevem, hogy én nyertem, az euforikus érzés volt – mesélte Busa Bernadett. – Akkor fel sem fogtam, másnap gondolkodtam el rajta, hogy én nyertem! Nagyon jó edzőm volt, Baranyai Barnabás személyében, nélküle nem sikerült volna.

Kaposvárra több kupa is került: Bódis Erik novis bodybuilding és bodybuilding class második kategóriában nyert. Németh Adrienn pedig bikini toned figure kategóriában szerezte meg az előkelő ezüstérmes pozíciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában