OTDK Kaposváron

2019.04.09. 19:38

Országos fókuszban a Rippl- Rónai Művészeti Kar

Első ízben rendez Országos Tudományos Diákköri Konferenciát a Kaposvári Egyetem Rippl–Rónai Művészeti Kara.

Góz Lilla

Április 24–26–a között az ország minden tájáról és a határon túlról a somogyi megyeszékhelyre érkezik 350 művészeti hallgató, hogy bemutassa animációját, design munkáját, fotóit, szobrait, festményeit és zenei pályaműveit.

– Nagy öröm, hogy a dinamikusan fejlődő karunk lesz a házigazdája az országos, nagy múltú rendezvénynek – mondta el Hatos Pál, a kar vezetője a keddi sajtótájékoztatón. Megjegyezte: a művészeti kar mellett az Agóra, a Szivárvány Kultúrpalota és a Liszt Ferenc Zeneiskola ad otthont a seregszemlének.Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora elmondta: az OTDK hungarikum, ilyen seregszemle máshol nincs.

– 1951–be indult el ez a kezdeményezés, ami az utánpótlás és tehetség neveléséről szól – jegyezte meg a rektor.

Erdős Éva, a kar művészeti menedzsere elmondta: április 24–én a nyitógálán a Csiky művészeitől Dorottya ízelítőt, este pedig negyedéves Cserhalmi György vezette osztály a Carmina Burana darabot adja elő. Lovasbemutatókkal, táncházzal, sport programokkal is készülnek a vendégeknek. A Kaposvári Közlekedési Központ pedig buszjáratokat biztosít a hallgatóknak, hogy toponári campusi szállásukról könnyen bejuthassanak a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában