Díjazott iskola

2019.05.26. 12:45

Az év együttnevelő intézménye lett a Rákóczi Iskola

A II. Rákóczi Ferenc Tagiskola kapta meg az idén Az év együttnevelő intézménye díjat Budapesten.

Góz Lilla

Az oktatási intézmény az elsők között valósította meg a sikeres integráció törvényi feltételeit. Az indoklás szerint hosszú évek óta példaértékű szakmai és emberi tevékenységet folytatnak, a hátrányos helyzetű, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése érdekében. Az intézmény nyitottságát jelzi, hogy alapdokumentumában minden fogyatékossági típus ellátása megtalálható. Jelenleg negyven sajátos nevelési igényű tanuló számára biztosítják a személyiségüknek és képességeiknek megfelelő oktatást.

Andrássy Tiborné, az iskola igazgatója elmondta: az elismerést országszerte hat intézmény kapta meg, köztük egyedüli somogyiként a II. Rákóczi Tagiskola. A rangos elismerésre a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ jelölte a kaposvári iskolát.

– A Rákóczi iskola megérdemelten kapta meg a díjat, az integrációban példamutató munkát végeznek évtizedek óta – mondta el Benczéné Csorba Margit főigazgató. – Az intézmény tantestülete folyamatosan vesz részt továbbképzéseken, műhelymunkákon, elfogad minden sérülés–specifikumot, sokat tesz diákjaiért a kötelező feladatokon túl is. Megjegyezte: az iskola minta az integráló intézménynek, olyan hasznos szakmai tudással rendelkeznek pedagógusaik, amit továbbadva segítik a kollégáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában