Balaton

2019.05.14. 17:22

Tucatnyi újonccal rajtol a Nemzeti Regatta júniusban Siófokon

Rövid idő alatt lett a Balaton-part egyik legsikeresebb rendezvénye a Nemzeti Regatta, amit június első hétvégéjén már negyedik alkalommal szervez meg partnereivel a Balatoni Hajózási Zrt.

Kolumbán Tünde

Magyarország településeinek vitorlás fesztiválján idén is 50 csapat versenyez, köztük 12 újoncnak számító város és község nevezett a regattára. A mezőnyben szép számmal akadnak visszatérők, és mostanra az is jellemzője a fesztiválnak, hogy erős többségbe kerültek a nem balatoni csapatok.

– A vitorlásverseny adja az apropóját a fesztiválnak, de a rendezvénynek a parti, közösségépítő eleme is nagyon erős, amikor az ország különböző tájairól érkező települések megmutatják a turisztikai attrakcióikat – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója, aki a Nemzeti Regatta sikerének kulcsát abban látja, hogy egy jó hangulatú rendezvényt sikerült négy éve megálmodni.

A két napos program része a Nagyon Balaton rendezvénysorozatnak. Kiss Ádám projektvezető úgy látja, hogy a Nemzeti Regattára már-már egy összmagyar csapatépítőként lehet tekinteni, míg Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke szerint a vitorlás sport iránti érdeklődést is fokozza a program.

Kedden a Siófok katamarán fedélzetén a kisorsolták, hogy a résztvevő 50 település a június 1-ji előfutamokon melyik hajóban versenyez, és milyen sorrendben vesz részt, de a sárkányhajó futamok ellenfeleire is fény derült.

Vitorlázó tudásra ezúttal sem feltétlenül lesz szüksége az induló csapatoknak, hiszen minden hajó profi kormányost kap. A parton azonban bizonyíthatnak a résztvevők, hiszen az Települési Ízek Utcájában készülő jellegzetes specifikus fogások is versenyben lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában