fotók

2019.07.11. 11:15

A strandolók biztonságára, értékeire vigyáznak a fiatalok

Nyitva hagyott kocsikra vigyáznak, kiszűrik a tolvajokat a strandokon. Július elsején megnyitottak a bűnmegelőzési centrumok Balatonlellén, Balatonföldváron és Siófokon.

Góz Lilla

A reggeli eligazítást követően indulnak minden nap portyaszolgálatra a fiatalok a balatonlellei Napfény strandon, ahol a vendégeket arról tájékoztatják, hogyan óvják értéktárgyaikat, mire figyeljenek a kánikulában.

Orbán Zalán Dombóvárról érkezett, első ízben vesz részt a dél-balatoni bűnmegelőzésben. – Tíz napot töltök itt, járőrözök a strandokon, figyelünk értékeikre, ellenőrizzük a parkolókat is. Pár napja egy elveszett kislányt segítettünk megkeresni – mondta a rendészeti szakiskolás. Rövidke tapasztalata szerint az emberek többsége közvetlen és meghallgatja javaslataikat, de volt már olyan eset is, mikor társától megkérdezték, hol tudják felpumpálni matracukat. Orbán Zalán elmondta: tudja, hogy hasznos munkájuk, kicsi kora óta rendőrnek készül, a jövőben pedig szeretne nyomozóként dolgozni. Közel félszáz rendészeti fakultációs szakiskolás teljesít szolgálatot ezen a héten Balatonlellén, Balatonföldváron és Siófokon.

– Öt turnusban augusztus 22–éig három településen látnak el 10–től 18 óráig a tanulók szolgálatot – mondta el Jávorszkiné Molnár Magdolna bűnmegelőzési osztályvezető. Hozzátette: a dombóvári, kaposvári, barcsi, tabi és kalocsai szakiskolások vigyáznak nyitva hagyott kocsikra, kiszűrik a tolvajokat vagy éppen portyáznak a strandokon. Megjegyezte: esetek többségében nyitva hagyott autókat találnak, sokszor látható helyen kézitáskát is benne hagynak. Ilyenkor őrzik a gépjárművet és bejelentik a felettesüknek.

Vigyázzunk értékeinkre!

A nyári időszakban kedvelt fürdőzés rengeteg bosszúságot okozhat, ha nem tesszük meg a tőlünk elvárható óvintézkedéseket. A Somogy Megyei rendőr-főkapitányság tanácsai szerint a védekezés legjobb módszere a megelőzés. Mielőtt járművüket a parkolóban hagyják, győződjenek meg arról, hogy a járműben látható helyen nem hagytak semmiféle tárgyat, ami csábíthatja a tolvajt. A strandon, nyaralóhelyen értékeiket helyezzék el értékmegőrzőbe, a csomagjaikat ne hagyják őrizetlenül. A strandolásra értékes tárgyakat ne vigyenek magukkal. Ha fürdeni mennek, egy személy maradjon kint, aki vigyáz az értékekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában