bővülő lehetőségek

2019.07.20. 19:15

Eredményt hirdettek a Magyar Falu Programban a rétesfesztiválon

A rétesfesztiválon a mesztegnyői csapatnak segítsége akadt Gyopáros Alpár kormánybiztos és Móring József Attila, országgyűlési képviselő személyében, akik beálltak a tésztát dagasztani, s nem jöttek üres kézzel. Itt jelentette be Gyopáros Alpár a Magyar Falu Program eredményeit

Kovács Gábor

– Most hirdettünk eredményt egy új pályázati körben, amely az orvosi rendelők fejlesztésére illetve orvosi eszközök beszerzésére irányult – mondta Gyopáros Alpár. – Ennek nyomán 4 milliárd forintból 200 orvosi rendelő fog megújulni a falvakban. Minden második pályázó nyert, és a nagy igény miatt úgy döntöttünk, hogy megismételjük ezt a pályázati kiírást. Általában községenként 4-5 millió forintot nyertek a rendelőkre, de van, ahol 125 milliót. Az orvosi eszközök beszerzését kérők közül szinte minden pályázó nyert, összesen 800-an, esetenként 1-5 millió forintot kapnak a 2 milliárdos keretösszegből. Van még pályázati kiírás, ami nyitva áll: augusztus 21-e a határidő, amíg az óvodák fejlesztése lehet támogatást igényelni az 5 milliárdos keretből.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője ismertette, hogy a választókörzetében orvosi eszközök beszerzésére 40 millió forintot nyert 14 település. Négy falu, Nemesdéd, Csömend, Pamuk és Szenyér összesen 80 millió forintot nyert az orvosi rendelők felújításra. A kis falvakba jutott így a forrás, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A rétesfesztiválra nosztalgiavonat gördült be a fővárosból, Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes-államtitkárt várták. Nagy László Péter polgármester arról számolt be, hogy a mesztegnyői kisvasút fejlesztésére forrást biztosított a kormány, így bővülnek a lehetőségeik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában