jegyzet

2019.07.28. 17:37

Voksvadászszezon

Kampány van! Hiába kezdődik hivatalosan csak augusztus 24-én az október 13-i önkormányzati választásokra való ráhangolás, néhány településen már hónapok óta „megy a móka”. Pro és kontra.

Lengyel János

Pedig valamennyien pontosan tudjuk: azoknak a polgármestereknek, akik 5 éven keresztül tisztességesen dolgoztak, helytálltak, sikerre vitték a településüket, nincs nagyon mitől tartani. Egy hivatalban levő sikeres polgármestert – pártállástól függetlenül – nagyon nehéz „megverni”. Azt is tudjuk: egy településvezető háta mögött igazából nem pártok, hanem a saját tettei állnak! Ahol persze nem valósultak meg az ígéretek, ahol nem voltak helyi kezdeményezések, sikeres projektek, ahol a munka helyett csak kifogást kerestek, vagy éppen pótcselekvésbe menekültek, ott lehet félsz! Joggal! Ilyen ez a demokrácia! Van, amikor elég, ha jókat mondunk, sajnáltatjuk magunkat, a képviselőket hibáztatjuk, s megmagyarázzuk, hogy mit és miért nem lehet, de a polgármesteri tisztség nem ilyen. Itt bizony a tettek beszélnek! Senki nem lesz attól erősebb – bármit is hisz -, hogy mögé helyben többnyire értékelhetetlen munkát végző, vagy jelenléttel sem rendelkező pártok vonulnak fel nagy csinnadrattával.

Ilyen egyszerű ez! Mert a somogyiak nem hülyék, minden jelöltet ismernek, bárki, bármit is hirdet magáról. S azt is tudják: pénzt és kifogást keresni egyszerre nem lehet! Ezen a poszton nem „függetlennek”, hanem „munkafüggőnek”, felkészültnek, ügyesnek, kompromisszumkésznek, csapatjátékosnak, kitartónak és állhatatosnak kell lenni. Nem elég siránkozni, panaszkodni, főleg nem hazudozni, csúsztatni, kuncsorogni, álproblémákkal álfelelősséget vállalni, fejlesztések hatásaival „riogatni”, vagy éppen lekerített Balaton-parttal rendelkező tanácsadók ötletei alapján Balatont félteni! Mert bizony a „munkásosztály” a Balatonra megy, ősszel pedig a szavazóurnákhoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában